Varevogns-razzia: En chauffør fik bøde på 43.000 kr.


Klapjagt på den gul-pladet transport giver gevinst hos Fyns Politi i disse dage. Torsdag i sidste uge udløste en kontrol i Nyborg bøder for 120.000 kroner.

Med en uges mellemrum kontrollede Fyns Politi varevognstrafikken på motorvejen ved Nyborg og på vejene omkring byen. Politiet kalder resultatet ‘nedslående’.

I alt stoppede politiet 15 biler, hvoraf der blev skrevet ti sager om alt fra spritkørsel til rod i papirerne og kørsel uden førerret.


– Torsdagens kontrol understreger desværre, at det her er et område, hvor både chauffører og vognmænd bliver nødt til at få styr på tilladelser og sikkerheden i deres køretøjer. Vi havde en mistanke om, at der var plads til forbedring på området, men at der er så meget plads, synes jeg faktisk er rystende, udtaler politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi en pressemeddelse.

I alt skrev politiet 10 biler og chauffører for 12 overtrædelser.

Promillekørsel og ingen tilladelse
Dagens højdespringer var en chauffør, der både manglede uddannelse og tilladelse til godstransport.

For det kan han se frem til en hilsen fra ordensmagten på 43.000 kroner. En anden chauffør var ikke helt appelsinfri, da han satte sig bag rattet. En alkometer-test viste en promille på 0,66. Et godt stykke over de tilladte 0,5.

Den chaufføren får en bøde på en månedsløn i nettokroner, som skal ganges med promillens størrelse.

– Det siger næsten sig selv, at af nu to kontroller med rigtig mange alvorlige sager, så vil vores fokus på dette område fortsætter, udtaler politikommissær Anders Brahe.

Sådan fordeler sigtelserne sig:
1 manglende tilladelse til godstransport
1 manglende uddannelse til at foretage godstransport
3 håndholdt mobil
1 manglende CVR-nummer
2 manglende registrering til firmakørsel
1 kørsel uden førerret
1 spirituskørsel – bøden er lig netto månedslønnen x promillen Alkometertestet til 0,66 promille
1 sag om overladelse af førerretten
1 forkert lygteføringBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk