Vanvittigt: Så meget koster en E30 M3 med 9.000 km på klokken


At værdien af klassiske biler har nået astronomiske højder i et hæsblæsende tempo, er der ingen tvivl om. Friværdien skal være ekstra fuldfed, når Ferrarier og superbiler med klassikerstatus fra sydlige himmelstrøg handles. Priserne når dog oftest et luftlagt, hvor kun de allerrigste kan ånde.

boosted_nytbanner

Men også med firehjulede klassikere fra vores egne bredtegrader skal muldvarpeskindet efterhånden have en betragtelig vægt. Det satte en bilauktion i Ohio, USA, en ekstra tyk streg under, da en original BMW E30 M3 blev solgt for den svimlende sum af 200.000 dollars. Omregnet til gangbar dansk valuta er det lidt over 1.3 millioner kroner, eller hvad du skal hoste op med hos den lokale BMW-forhandler for at køre hjem i den moderne udgave på danske plader. Og det er alene beløbet for basis-modellen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som ny
For millionen plus det løse har den nye ejer til gengæld også fået en bil, der står som ny, trods produktionsdatoen kan fejre 25-års jubilæum i år. Sølle 6.012 miles, hvad der svarer til 9.000 kliometer, har tælleapparatet i speedometeret registeret.  Desværre er det hverken en Sport Evolution I eller II-model. Havde det været tilfældet, ville nogen nok mene, at de 1.3 million er en ren forærringspris. Udover det ser bilen ud til at stå komplet originalt og i fineste stand.  Det ses absolut ikke, at bilen er et kvart århundred gammel. Vi tør godt vædde på, at den karosseriudformning ikke har nået sin maksimale pris endnu, så måske er 200.000 dollars endda en overraskende god og “billig” investering.

Men vil du give så mange penge for en gammel bil – klassiker eller ej. Se billederne i galleriet herunder og smid din kommentar i kommentarfeltet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk