Vanvidsbilist tog flugten med 170 km/t – blev fundet af politihund

En 20 minutter lang biljagt koster nu en 25-årig mand en større bøde og om muligt et endnu større tur i en retten.
Foto: Kim Matthai Leland

En 20 minutter lang biljagt koster nu en 25-årig mand en større bøde og om muligt et endnu større tur i en retten.

En firbenet medarbejder og dennes fører fra Sydøstjyllands Politi gjorde søndag aften dagens fund, da de fiskede en 25-årig bilist ud af den busk, han forsøgte at gemme sig i.

Forinden havde en ganske almindelig rutinekontrol udviklet sig dramatisk, fordi den 25-årige nægtede at stoppe.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.I første omgang blev den 25-årige mand målt til at køre 170 km/t på Midtjyske Motorvej. Senere blev det til endnu en betinget frakendelse og kørselsforbud, da han kørte 147 km/t på Vestvejen, hvor hastighedsgrænsen er 90 km/t.

Forsøgte at flygte
I alt blev det til en 20 minutter lang biljagt, hvor det kun ved hjælp af sømmåtter lykkedes at stoppe den 25-årige lidt uden for Nim.

Han formåede dog at tage flugten til fods. Selvom han ikke kom så langt.

En hundepatrulje fandt ham kort efter – omkring kl. 21.05 – i en busk, fortæller Sydøstjyllands Politi vicepolitiinspektør til avisen.

LÆS OGSÅ: Blæste forbi fotovogn med 125 km/t – måtte slet ikke køre bil

Manden vil nu blive mødt med et hav af sigtelser for sin kørsel. Ligesom han allerede har måttet aflevere sin bil – en gulpladet Peugeot 307 – til politiet. Den er nu beslaglagt med henblik på konfiskation.

– Sådan noget ser vi heldigvis ikke særligt tit. Men det sker med mellemrum, og så kommer flere ting i spil. Vi skal selvfølgelig bringe ulovligheder til ophør, men vi har også en forpligtelse for ikke at bringe andre trafikanter i fare, så vi tog også løbende vores forholdsregler, siger vicepolitiinspektøren til avisen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk