Vanvidsbilist stoppet med GIGANTISK promille – Var døden nær

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Ifølge Sundhedsministeriet er man døden nær med den promille, som politiet torsdag aften stoppede en bilist med.

Vanvidskørsel er andet end hastighedsoverskridelser. Faktisk viser tal fra landets politikredse, at langt de fleste vanvidsbilister kører med alt for meget sprit i blodet. Og torsdag aften kørte endnu en i armene på politiet.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Bilisten, der blev stoppet på Baggevognsvej lidt uden for Sindal i Nordjylland, blev bedt om at blæse i alkometeret tre gange, for at politiet kunne være helt sikre på, at der ikke var tale om et defekt alkometer.

Men alle tre gange gik displayet amok. Mandens udåndingsluft havde først en promille på 2,66, så 2,46 og sidste gang 2,72. Og så havde politiet ellers set nok. Kort efter blev manden bedt om at aflevere både kørekort og bilnøgler. Det oplyser Nordjyllands Politi i døgnrapporten.

En blodprøve skal nu afgøre, præcis hvor stiv bilisten var den torsdag aften. Ifølge en promilleskala på Sundhed.dk, som Sundhedsministeriet står bag, er personer med en brandert i den størrelse ‘i risiko for at dø’.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Så at manden overhovedet har kunnet sætte sig bag rattet – endsige starte og køre bilen – må sige at være lidt af ‘præstation’.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk