Vanvidsbilist skal i fængsel – slog mand ihjel med 100 km/t i lejet Mercedes

Tilbage i juni i år kørte en 19-årig om kap med tre andre bilister, da han ramte en 21-årig fodgænger med 100 km/t. Anklageren vil nu have den 19-årige udvist.
Billedet er fra 20. juni i år, hvor ulykken skete. Foto: Presse-fotos.dk

En 20-årig bilist skal tre år og ni måneder bag tremmer, efter at han sidste år kørte en jævnalderende mand ihjel med 100 km/t.

Det kostede en 21-årig mand livet, da han sidste år blev ramt med 100 km/t af lejet Mercedes i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København. Bag rattet sad en dengang 19-årig mand.

Den 21-årige døde på stedet. Det skal den nu 20-årige tilbringe tre år og ni måneder i fængsel for. Ligesom han heller ikke må køre bil de næste fem år. Udvist bliver bilisten dog ikke. Det havde anklagemyndigheden ellers krævet. Retsformand Louise Falkenberg lod ham slippe med en advarsel, om at det kan ske.

Betingelserne for en udvisningsdom er nemlig opfyldt, sagde retsformanden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Retten fandt, at den nu 20-årige sidste år kørte kap-og væddeløbskørsel med mindst 145 km/t i den lejede Mercedes. Da bilen ramte den 21-årige, var hastigheden mindst 100 km/t og sandsynligvis 112 km/t, uddybede retsformanden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk