Vanvidsbilist kørte gemmen flere 60-zoner med 160 km/t

Politiet måtte stoppe bilisten med en sømmåtte, men det lykkedes ikke før næsten en times biljagt, hvor bilisten kørte op mod 190 km/t.
Foto: Rigspolitiet

Politiet måtte stoppe bilisten med en sømmåtte, men det lykkedes ikke før næsten en times biljagt. 

Omkring kl. 20 torsdag modtog Nordjyllands Politi flere anmeldelser om, at en ældre Toyota Avensis i den grad overskred hastighedgrænserne.

Politiet fik kontakt til bilen i Vesthimmerland bag rattet viste der sig senere at sidde en 59-årig mand, men han havde bestemt ikke lyst til at tale med ordensmagten.

Det skriver TV2 Nord.Så manden satte farten op, og flere gange i løbet af den efterfølgende 40 minutter lange biljagt lykkedes det faktisk også manden at undslippe. Han satte dog ikke farten ned af den grund. Avensis’en fløj gennem flere 60-zoner med op til 160 km/t, og på en landevej med 80-begrænsning pressede manden bilen op på 190 km/t.

LÆS OGSÅ: Sådan afliver du en Audi på 7 sekunder

Mediet skriver, at det først med hjælp fra sømmåtter lykkedes at stoppe bilisten. Hvorfor han forsøgte at stikke af, var i fredags uklart. Men manden kan nu formentlig forvente en række alvorlige sigtelser. Blandt andet for vanvidskørsel.

Noget som sandsynligvis koster ham Toyota’en og en fængselsstraf.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk