Vanvidsbilist har fået konfiskeret flere biler – køber en ny hver gang

Efter den nye lov om vanvidsbilisme trådte i kraft i marts, har den samme 28-årige mand fået konfiskeret tre biler. Men det rør ham ikke.
Foto: Rigspolitiet/ PR

Efter den nye lov om vanvidsbilisme trådte i kraft i marts, har den samme 28-årige mand fået konfiskeret tre biler. Men det rør ham tilsyneladende ikke.

Københavns Vestegns Politi har siden, loven om vanvidsbilisme trådte i kraft, beslaglagt 47 biler. Tre af dem tilhører én og samme person.

Nemlig en 28-årig mand uden kørekort. Men at han både er knaldet for spirituskørsel og for at køre op mod 147 kilometer i timen i en 70-zone. Gentagende gange er han også blevet taget i at køre uden sele.

Og selvom sidstnævnte forseelse ikke er noget, der kategoriserer manden som vanvidbilist, så har han rigeligt på synderegisteret som gør.Gang på gang er hans biler således blevet taget fra ham i sager om vanvidskørsel. Men hver gang har han købt en anden bil efterfølgende.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelse.

Sælges på auktion
At politiet tager bilerne, rør tilsyneladende ikke den 28-årige. Heller ikke selvom Retten i alle tre tilfælde har valgt at konfiskere bilerne, idømt ham en bøde på sammenlagt 21.700 kr., en betinget fængselsstraf på 30 dage og en yderligere frakendelse af førerretten.

Reklame-video:

– Vanvidskørsel er noget, som vi har stor fokus på hos Københavns Vestegns Politi. I Færdselssektionen kører vi målrettede indsatser imod vanvidsbilister. At beslaglægge køretøjerne anvendt til vanvidsbilisme er et forholdsvist nyt værktøj, som vi gerne tager i brug, når sagen tilsiger det, siger vicepolitiinspektør Lise Jensen i pressemeddelsen.

Hun uddyber:

– Det er vores indtryk, at de nye regler i den grad har vagt genlyd – men vi må konstatere at der fortsat er relativt mange vanvidsbilister på vejene. Derfor er det helt nødvendigt, at vi fortsætter indsatsen.

Når en bil bliver konfiskeret af staten, sælges den videre på auktion. Det er blandt andet her, du – måske – snart kan finde en norskbosiddende irakisk mands ellers meget nyindkøbte Lamborghini Huracan.

Efter købet i Tyskland fløj han nemlig gennem Danmark. Lige før færgen i Hirtshals blev han dog stoppet med 236 km/t, og så blev han altså bedt om at aflevere nøglerne til politiet.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk