Vanvidsbilist dømt – kørte 160 km/t i nødsporet og efterlod sårede venner

Foto: Politi/PR

En 45-årig polsk mand blev fredag i denne uge dømt for vanvidskørsel i Danmark. Han kørte galt og lod hårdt såret kammerat i stikken.

Han kørte 160 km/t i nødsporet på Amagermotorvejen i en varebil, så to af sine venner blive slynget ud af bilen og alligevel stak han af. Endda hele vejen til Polen hvor han kommer fra. Alligevel blev en 45-årig bilist fredag dømt for vanvidskørsel ved en dansk domstol. Det skriver Ekstra Bladet.

Han skal nu 2,5 år i fængsel, fordi han tilbage i september sidste år kørte på en måde, så han udsatte flere andre bilister for fare, ligesom han kørte ind i autoværnet flere gange. Det stoppede kørslen.

Men før det var to af bilens passagerer slynget ud på vejen. Nogen kammerat kan man ikke ligefrem sige, at den 45-årige mand var i situationen. Han valgte nemlig at flygte fra stedet. Endda hele vejen til Polen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De tilskadekomne blev efterfølgende behandlet på Rigshospitalet. Hos den ene var det nødvendigt at amputere højre arm. Først tilbage i Polen fik manden besked, om at dansk politi ledte efter ham, hvorfor han tog til Danmark og blev anholdt i forbindelse med sagen mod ham.

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk