Valentino Rossi bliver fabrikskører for BMW – skal køre M4 GT3

Foto: Michele Scudiero

Han har vundet Moto GP hele ni gange – nu skal ‘The Doctor’ kører på fire hjul.

Valentino “The Doctor” Rossi har vundet motorcykel-serien Moto GP hele ni gange. Men nu skifter han til noget med fire hjul. Den 43-årige italienerne har skrevet kontrakt med BMW M Motorsport. Det betyder, at han i 2023 er fabrikskører og skal køre med i løbsserien GT World Challenge Europe.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Skiftet kommer efter, at Rossi efter 21 år på hurtige motorcykler lagde den del af karrieren på hylden i oktober sidste år. Bare 24 timer senere kom det dog frem, at han havde skiftet til fire hjul og en Audi R8 for Team WRT. Men nu skal han altså køre BMW.

Helt konkret BMW M4 GT3. Forud for sin 44-års fødselsdag vil Rossi konkurrere i det australske 12 timers-løb Bathurst 12, og derefter skal han tackle Fanatec GT World Challenge Europe hen over sommeren.

Første løb køres i Rossi hjemland på den legendariske Monza-bane 22. april, før han og det øvrige GT-felt kommer til England og Brands Hatch-banen i maj.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk