VAG-gruppen med dårligt nyt – alt er udsolgt!

Foto: Volkswagen AG

Hvis du havde håbet på at sidde bag rattet i en fabriksny, elektrisk VAG-bil, har fabrikken dårligt nyt. Der er udsolgt!


Det var ikke kun VAG-gruppens engement i Formel 1, som bestyrelsesformanden Herbert Diess kunne bekræfte i sidste uge. I den mere alvorlige ende af skalaen fik bestyrelsesformanden i et interview med Financial Times slået én ting fast: Volkswagen-gruppen må melde udsolgt. Og det både i Europa og USA.

Koncernen kan ikke levere flere nye elbiler i år, siger bestyrelsesformanden. Det gælder alle VAG-mærker med elbiler i programmet – altså  Audi, Skoda, Porsche og Cupra. Årsagen skal findes i den fortsatte mangel på mikrochips, og flere produktionsproblemer som blandt andet er opstået efter flere corona-nedlukninger i Kina.

Ifølge mediet har VAG-gruppen solgt 100.000 biler i årets første kvartal. Til sammenligning har Tesla solgt 310.000 biler. Dertil skal det nævnes, at tyskerne modsat den amerikanske konkurent ikke kun producerer elbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alle har problemer
Uanset hvordan man vender og drejer salgstallene, så er hele bilindustrien hårdt ramt i øjeblikket. Den russiske invasion i Ukraine gør ikke tingenes tilstand bedre. Tværtimod har flere bilmærker måttet lukke ned for produktionen i kortere eller længere tid. Ligesom det fere gang har været fremme, hvordan fabrikkerne fjerner funktioner fra nye biler for at spare på brugen af mikrochips.

Hos Volkswagen betyder bestyrelsesformandens udmelding dog ikke, at man lukker ordrebøgerne. Omvendt forventerne tyskerne, at antallet af bestilte biler bare fortsætter med at vokse. Men kunderne må altså væbne sig med tålmodighed

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk