Værkstedskæde: Tidligere ansat tilbudt penge for at lyve i DR-program

Den landsdækkende værkstedskæde kom onsdag aften i klemme i bedste sendetid på DR. Nu har man svaret igen – en tidligere ansat ville købe løgne, lyder en beskyldning.


Det var ikke småting, DR i bedste sendetid kunne rulle over skærmen onsdag aften. Her gik programmet ‘Kontant’ værkstedskæden Skorstensgaard efter i sømmene, efter at flere af kædens kunder og tidligere ansatte havde henvendt sig med kritik af Skorstensgaard.

Blandt andet skulle det være almindelig prakis at finde fejl på fejlfrie biler og at udskifte dele unødvendigt.

‘En sikring frem mod næste service’ kaldte Skorstensgaard det i sit forsvar under et interview med Kontant.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi skal kunne se ud i fremtiden og garantere, at bilen kan køre 20.000 – 30.000 kilometer. Det er så kunden, der vælger, om bilen skal repareres nu, eller om den skal på værksted inden næste service, siger medejer Anders Skorstensgaard til DR.

LÆS OGSÅ: Dom – Skorstensgaard må ikke bruge disse udsagn

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Alligevel svarer værkstedskæden nu igen. For det er ikke sandheden, DR lægger frem i programmet, mener Skorstensgaard. Kæden mener at kunne dokumentere, at en tidligere ledende medarbejder er blevet tilbudt penge for at lyve. Pengene skulle være tilbudt af en anden tidligere ansat i kæden.

Det mener værkstedskæden at kunne dokumentere ved at fremlægge en korrespondance den tidligere leder, som dog er anonymiseret.

Påstanden om penge for løgne er dog kun noget af det, som udgør værkstedskædens modsvar overfor programmet. Interesserede kan læse det hele her.

DR sendte tre biler på værksted
I gårsdagens udsendelse ses det, hvordan DR sender tre biler ud til tre forskellige Skorstensgård-værksteder. Men først har man fået en FDM-tekniker til at gennemgå bilerne for fejl.

To af bilerne har fejl. Men på den tredje, en Skoda Superb, som FDM finder fejlfri, påstår Skorstensgaard, at den er gal med svinghjulet.

Skorstensgaard får bilen undersøgt af Teknologisk Institut, som værkstedskæden mener bakker deres konklusion op. Nemlig at koblingssæt og svinghjul skal skiftes.

Reklame:

I rapporten fra Teknologisk Institut står der, at man konstaterer ‘hørbar begyndende støj, som højst sandsynligt henføres til svinghjulet’. Samtidig står der dog også at ‘det skal understreges, at støjbilledet på nuværende tidspunkt ikke vurderes kritisk og heller ikke vurderes usædvanligt’.

Hele DR’s udlægning af programmet kan læses her, hvor Kontant-afsnittet også kan ses.

Artikler og reklamelinks:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk