Reklame:

Værksted nægter: Vil ikke betale for stjålet katalysator

Bilisten er selv skyld i, at katalysatoren er stjålet, mener værkstedets ejer.

Bilers katalysatorer består af flere ædelmetaller, som næsten er deres vægt værd i guld. Derfor er de også eftertragtede mål for organiserede tyvebander verden over. Men i Canada nægter en Hyundai-forhandler at betale for en katalysator at betale for en katalysator som ‘forsvandt’ fra en bil.

Bilen, en Hyundai Veracruz, tilhører Diane Ried fra Orangeville i Ontario, Canada. Til Global News fortæller bilejeren, at hun fik bugseret bilen hen til den lokale Hyundai-forhandler, fordi generatoren stod af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Værksted brugte Christians bil til vanvidskørsel

Dagen efter ringer de fra værkstedet til Diane, for at fortælle hende at katalysatoren på hendes bil er blevet stjålet i løbet af natten. En ny koster 2.000 canadiske dollars. Knap 12.000 kroner. Noget Diane Ried selv skal betale.

Direktør: De skriver selv under
Værkstedet, der hverken indhegner biler om natten eller er video-overvåget, mener nemlig ikke, at tyveriet er deres skyld. De kunne, siger direktør Phil Richards, ikke have gjort noget for at forhindre tyveriet.

I stedet forklarer direktøren, at bilister bliver gjort opmærksom på risikoen ved at lade bilen stå ved værkstedet. Bilisterne skriver endda også under på det, når de aflevere deres biler, siger han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der er bare lige det, at Diane Rieds bil blev bugseret hen til værkstedet. Hun har derfor ikke set skyggen af noget papir med en advarsel på. Og nu mangler hun en katalysator. Regningen for tyveriet kommer hun muligvis også selv til at betale. Phil Richards synes i øvrigt det er frækt, at Diane Rieds datter har skrevet om forhandlerens håndteringen af sagen på Facebook.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?