USA vil indføre alkolås i alle nye biler

Den amerikanske kongres vil have bilproducenter til at indføre en form for alkolås i alle nye biler. Det kan ske allerede fra 2026.
Foto: Edvin Johansson

Den amerikanske kongres vil have bilproducenter til at indføre en form for alkolås i alle nye biler. Det kan ske allerede fra 2026.

Er det en god idé at sætte sig bedugget bag rattet? Svaret er selvfølgelig et rungende nej. Og i USA vil politikerne i kongressen nu gå lidt længere for at holde spritbilisterne fra vejen.

Lige nu er det en ny infrastrukturaftale til en værdi af 1 trillion dollars, politikeren forhandler om. Faktisk forlyder det, at så meget af aftalen er på plads, at præsident Biden sætter sin underskrift på papiret inden for bare få dage.

LÆS OGSÅ: Dommer til vanvidsbilist: Synes du, det er sjovt?I aftalen står mange ting. Men det fremgår blandt andet, at politikerne vil have bilproducenterne til at installere ‘anti drunk’-software i alle nye biler. Det kan, skriver blandt andre Drivetribe, betyde, at en eller anden form for alkolås bliver obligatorisk udstyr i alle nye biler fra 2026.

Altså om bare fire år.

Det amerikanske transportministerium mangler stadig at finde ud af, hvilken løsning man helt specfikt tænker skal i nye biler for at forhindre fulderikker i at køre. Men det forventes allerede nu, at det vil gælde både amerikanske og udenlandske bilproducenter. I hvert fald hvis de vil sælge biler i USA.

Og de fleste bilmærker formentlig gerne. Hvert år bliver der nemlig solgt 17 millioner nye biler i USA.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk