UPS: 17-årig kørte vanvidskørsel i fars firmabil

En 17-årig bilist uden kørekort forsøgte i sidste uge at flygte fra en rutinekontrol i fars firmabil
foto: presse-fotos.dk

På flugt fra politiet kørte den unge knægt både venstre om helleanlæg, mod færdselsretningen og over for rødt.

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Torsdag nat kl.00.32 ville en blot 17-årig mand fra Ringsted alt andet end stoppes af politiet. Han sad bag rattet i sin fars firmabil. Jagten gik, fordi den 17-årige nægtede at stoppe for en rutinekontrol på Huitfeldtsvej i Køge.


Farten nåede op på 100 km/t i en byzone, mens det også gik venstre om et helleanlæg og overfor rødt. Derefter kørte bilisten mod kørselsretningen, før jagten fortsatte ud på en mark.

Her forulykkede biler, og ifølge Lokalavisen.dk stak flere unge mænd efterfølgende af fra bilen. Umiddelbart lykkedes det dog politiet, at løbe en 16-årig mand op. Han blev anholdt.

Det er fars bil
Efterfølgende lykkedes det en hundepatrulje at snuse sig frem til to andre af de flygtende. To 16-årige, og den 17-årige som politiet mistænker for at have kørt bilen.

Bilen, en varevogn, ejes nemlig af den 17-åriges far. Hvorfor den 17-årige tog flugten er uvist, men måske hænger det sammen med, at han intet kørekort har.

Bilen er nu beslaglagt på grund af reglerne om vanvidskørsel, men ejeren har protesteret over det. En dommer skal derfor se på, om bilen kan konfiskeres.

Den 17-årige er sigtet for kørsel unden førerret og hasarderet kørsel.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk