UPS! 14-årig bilist snuppet – forsøgte at flygte

Foto: Politi.dk/presse

En patrulje fra Nordsjællands Politi stoppede mandag eftermiddag en meget, meget ung bilist i Lyngby

Det, der blot skulle have været et rutinestop, udviklede sig hurtigt for en patrulje fra Nordsjællands Politi. For godt nok stoppede bilen, da betjentene gav tegn til det.


Men hverken chauffør eller passager havde nogen særlig interesse i at sludre med politiet. I hvert fald tog de begge benene på nakken, da bilen holdt stille, fremgår det af døgnrapporten.

Ingen af dem var dog hurtige nok, og politiet kunne derfor hurtigt konstatere, at bilens fører var en blot 14-år dreng fra Tisvildeleje. I så ung en alder kan man ikke have kørekort, den 14-årige kunne da heller ikke fremvise sådan et.


Desuden viste det sig, at ejeren at bilen ikke havde nogen idé om, at de to knægte havde taget nøglerne. Den slags udløser normalt både en sigtelse for kørsel uden førerret og brugstyveri.

Men fordi drengen er under femten, kan politiet ikke gøre andet end at tage kontakt til forældrene og underette de sociale myndigheder.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk