Volkswagen: UP! GTI er på vej


up_gti_2

Gennem hele 2016 har den været rygtet – nu har VW bekræftet UP! GTI

Det er ikke længe siden, dansker-darlingen VW UP! fik sig et ansigtsløft. Og nu er der mere på vej. Volkswagen bekræfter nemlig en GTI-model.

Den lander dog først hos forhandlerne i 2018, men så er det også meningen, at kampen skal tages op mod den populære top-variant af Fiat 500, Abarth 595. Skriver mediet Autocar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner-600x116
FLERE HK OG SKARPERE UNDERVOGN
GTI-UP!’en får en 1.0 liters 114 hestes turbomotor, hvilket er ti hestekræfter mere end de nuværende prototyper testes med. Volkswagen har endnu ikke meldt noget ud om bilens maksimale antal newtonmeter.

Den nuværende prototype skifter gear via en femtrins manuel løsning, men ubekræftede rygter vil vide, at VW overvejer DSG-automatik i den nye mini-GTI. Det betyder formentlig 0-100 km/t-tider under ni sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Den nye UP! vil ligeledes undergå et mindre facelift, så også karosseriet kan bære det sagnomspundene emblem.

UP! roses i forvejen for sine – i forhold til segmentet – fine køreegenskaber, men disse bliver nu endnu skarpere med en hårdere og lavere undervogn.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk