Unik Corvette kan blive din – der findes kun 2 i hele verden

Den ene af de to Corvette Commemorative Edition skal på auktion i begyndelsen af de nye år - skal du være den nye ejer.

Den ene af de to Corvette Commemorative Edition skal på auktion i begyndelsen af de nye år – skal du være den nye ejer?

Selve bilen blev samlet første gang i 1953. Altså vil den være tæt på 70 år gammel, når den skal finde ny ejer i begyndelsen af det nye år. Nærmere bestemt i løbet af januar måned 2022. Eller sådan ser det i hvert fald ud. For det er slet ikke en Corvette C1.

Bilen, vi her taler om, er den ene af blot to Corvette Commemorative Edition, som blev bygget – og bygget om igen – i 2003.

Under karosseriet, som faktisk ligner en C1 både for- og bagfra, er bilen nemlig en Corvette C5. Selve ombygningen har Chevrolet dog intet at gøre med. Den stod Advanced Automotive Technologies i stedet for, da man ville fejre modellens 50 års-jubilæum dengang i start-nullerne.Bygget om igen
Lige nøjagtig denne gule sag er dog bygget om endnu gang i 2016. Hvilket betyder, at dele som forlygter, køler, kalibre og endda hjulene er nye. Eller næsten nye da.

Motoren er der ikke rørt ved. Det er derfor stadig den 5,7-liters suge-V8’er, som C5’eren i sin tid trillede af samlebåndet med. Det betyder, at 405 hestekræfter skal finde vej til asfalten gennem en sekstrins manuel gearkasse.

På speedometret står der registeret 17.677 mil eller lige knap 28.500 kilometer. Auktionarius – Mecum Auctions – har ikke ville sætte ord på, hvad man forventer, at bilen skal koste.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk