Ung nordjyde med fart på: Var påvirket af amfetamin, methamfetamin og cannabis

Anholdt af politiet

I weekenden foretog en patrulje fra Nordjyllands Politi kontrol med en bilist på Røgildvej i nærheden af Arrentsminde. Politiet havde her besluttet sig for at standse føreren til kontrol, da vedkommendes køretøj slingrede en del. Usikker kørsel, kort sagt.

Føreren af bilen, en mand i 20’erne, havde ved mødet med politiet uro i kroppen og talte meget hurtigt. Tydelige tegn på, at bilisten var påvirket. En jævnaldrende passager så ligeledes ud til at være påvirket. Og det vakte selvfølgelig mistanke hos betjentene, som gjorde både bilist og passager opmærksom på, at de nu ville ransage køretøjet.


Foran passagersædet fandt betjentene først en lille hvid pose med en mindre mængde skunk, hvorefter man visiterede føreren og passageren, da der ikke blev fundet andet af interesse i køretøjet. I passagerens inderlomme fandt betjentene yderligere en pose med amfetamin – senere kontrolvejet til ca. 36 gram. En mindre klump hash var ligeledes at finde i passagerens inderlomme.

Påvirket af narkotika
Da både visitation og ransagning var endt, instruerede betjentene føreren i at deltage i en narkometertest. Ikke overraskende gav testen udslag – bilisten var tilsyneladende påvirket af amfetamin, methamfetamin og cannabis.


Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. Passageren blev sigtet for salg af ulovlig narkotika.

Man udtog efterfølgende en blodprøve fra føreren som bevismateriale i forbindelse med sagen.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk