Ung knægt mister bil – men IKKE for vanvidskørsel

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Fredag aften måtte en blot 21-årig mand fra Kalundborg sige farvel til sin bil, men ikke fordi hans kørsel røg ind under den meget omtalte paragraf i færdselsloven om vanlidsbilsme.

Noget så simpelt som manglende tegngivning fik nemlig en patruljevogn til at vende om i rundkørslen ved Holbækvej/Slagelsevej i Kalundborg.

Da patruljen fik kontakt med bilen, viste der sig at sidde en blot 21-årig mand bag rattet. Tilmed en politiet kender særdeles godt i forvejen, skulle det vise sig.

LÆS OGSÅ: Ny lov om vanvidsbilisme – Hvornår kan politiet konfiskere din bil?

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det var nemlig tredje gang på blot to måneder, at han blev stoppet uden kørekort. Med lidt yderligere efterforskning på stedet fandt politiet desuden frem til, at den 21-årige sidste år også blev stoppet uden kørekort.

Endnu en bøde for at køre uden førerret er dog ikke det eneste, manden kan ‘se frem til’. Politiet beslaglagde også hans bil med henblik på senere konfiskation. Det var den 21-årig dog ikke indforstået med. Derfor skal en dommer nu se på, om staten må konfiskere bilen med henblik på videresalg.

 

Artiklen fortsætter efter videoen:
Reklame-video:


Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk