Ung knægt købte bil – så tog politiet den

En 22-årig mand har fået sin bil beslaglagt, fordi han for niende gang i år kørte bil uden kørekort
Foto: Rigspolitiet

Torsdag aften fik en patrulje i Kalundborg øje på en bilist, som man desværre kendte alt for godt. Mødte endte med en beslaglagt bil.

Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Kalundborg, har nemlig slet ikke noget kørekort. Han må altså ikke være bag rattet af nogen bil. Endnu værre blev det, da politiet fandt ud af, at manden havde købt bilen for bare to uger siden.

For han kørte ikke bare rundt uden kørekort, han var også påvirket af hash, viste en narkometer-test. Udover de bommerter var mødet med betjentene niende gang i år, at manden blev stoppet uden kørekort.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.Derfor beslaglagde politiet bilen på stedet med henblik på senere konfiskation. Det accepterede bilisten umiddelbart. Han blev herefter anholdt for at blive taget med til en blodprøve, der nu skal fastslå, hvor påvirket han har været.

Med i bilen havde den 22-årige en 17-årige kvinde. Også hun blev fundet i besiddelse af hash. 0,75 gram kom betjentene frem til. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Ligesom hashen blev beslaglagt. Hun kan forvente en bøde som straf.

Hvad angår den 22-årige, så blev han løsladt umiddelbart efter blodprøven var taget. Han kan nu forvente at blive indkaldt til en retssag, fordi han har andre sager i banken, som en dommer også skal se på.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk