Ung gut i AMG snuppet i kontrol – ‘aldrig målt så hurtigt før’


Da politiet fredag aften gennemførte hastighedskontroller nær Øresundsbroen, havde især én bilist alt for meget fart på.

Vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen mindes ikke, at nogen personbil nogensinde er blevet målt med den slags hastigheder på strækningen ved Øresundsbroen. Op til weekenden skete det alligevel, da en bilist blev målt til at køre hele 274 km/t på stedet, det skriver Københavns Politi i et Tweet.

Bilen, der er en Mercedes-AMG af ukendt model, kørte i retningen fra Sverige mod Danmark, oplyser vagtchefen.

Føreren, en svensk mand på 20 år, fulgte politiets anvisninger, da han blev stoppet.– Han blev på stedet frakendt retten til at køre bil i Danmark på grund af den høje hastighed, oplyser Michael Andersen.

LÆS OGSÅ: JA! Der ligger en 7-liters V12’er i denne Mercedes E-Klasse

Og netop fordi bilen er svensk indregisteret, har dansk politi ingen muligheder for at beslaglægge den hurtigtgående Mercedes. I stedet vendte både bil og chauffør retur til Sverige. Dog med en anden person, som gerne måtte køre bil i Danmark, bag rattet.

13 andre med fart på
Udover den hurtige Mercedes målte Københavns Politi 13 andre ‘vandvidsbilister’, som det hedder i ordensmagtens jargon.

Blandt andet blev én bilist målt til at køre 205 km/t i kontrollen, der varede nogle timer.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk