Ung gut bag rattet – bil beslaglagt efter ulykke med 180 km/t

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Vidner anslår, at en 23-årig mand fra Ringkøbing kørte op mod 180 km/t, da han ramte to andre biler. 

I et grundlovsforhør mandag er den 23-årige blevet varetægsfængslet i foreløbig fire uger. Det sker, fordi han søndag middag bragede ind i to andre biler i byen Møldrup, der ligger nord for Viborg.

På mirakuløs vis kom ingen alvorlig til skade, men ifølge vidner til ulykken, kørte den 23-årige op imod 180 km/t, da det gik galt. Først ramte han en forankørende, før han fortsatte over en rundkørsel, hvor han ramte en anden bil, som væltede om på taget. Det skriver TV Midtvest.


Som konsekvens af den nye lov om vanvidsbilisme, der trådte i kraft 31. marts, skal politiet konfiskere enhver bil som har været anvendt til vanvidskørsel, det uanset om det er ejeren bag rattet eller ej.

Ejeren af bilen, som ikke er den 23-årige, kan derfor se frem det lidt kedelige, at politiet beholder bilen. Når det så er sagt, kan der vel næppe være meget bil tilbage ved ulykker med den type hastighed.

Ved grundlovsforhøret er den 23-årige blevet sigtet for med sin kørsel at overtræde straffelovens paragraf 252, fordi han har bragt andres liv i fare.

Han er ligeledes sigtet for at køre uden kørekort, det var han i forvejen frakendt i 10 år, og for at køre med sprit i blodet.

– Han erkender spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Men han nægter sig skyldig i at bringe andres liv og førlighed i fare og i uagtsom legemsbeskadigelse, siger anklager Stinna Ørving Jensen til Ritzau.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk