Ung dansker kørte sjette sejr i træk hjem

Foto: Porsche Motorsport

Bastian Buus er bare 19 år gammel. Alligevel kører han med i Porsche Supercup, hvor han er med helt foran. Også efter denne weekends ræs på Spa-Francorchamps i Belgien.

Hvis Bastian Buus kan holde den gode stil i Porsche Mobil 1 Supercup, har den 19-årige dansker sikret mesterskabet i rookieklassen allerede næste weekend. Dét ligger fast efter at Buus søndag eftermiddag på Spa-Francorchamps sikrede sin sjette rookiesejr i træk – en præstation, som tangerer den tidligere Porsche-fabrikskører og Le Mans-vinder Nick Tandys rekord helt tilbage fra 2010.

I det samlede klassement kørte Bastian Buus en sjetteplads i mål, og selvom det er godkendt for en rookie, var det ikke tilfredsstillende for den hurtige dansker, som har sat barren højt efter sin generelle sejr på Paul Ricard før sommerpausen.

– Det blev bare ikke den weekend, som jeg havde forventet og håbet på efter vores stærke ræs i Frankrig. Det blev et af de løb, hvor jeg ikke fik tingene til at spille – og dem har der heldigvis ikke været mange af denne sæson. Derfor er jeg stadigvæk hundrede procent motiveret og klar til næste løb på Zandvoort, fortæller Bastian Buus i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosteds webredaktør fulgte den unge Buus’ præsentation fra tribunerne på Spa i weekenden, hvor det 19-årige Porsche-lyn også hilste på sine mange fremmødte landsmænd.

Buus var dog ikke den eneste dansker i aktion på Spa i weekenden. Også Frederik Vesti i Formel 2 og Kevin Magnussen i Formel 1 kørte rundt på den syv kilometer lange bane.  Syvende og næstsidste afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup afvikles i forbindelse med Hollands Formel 1 Grand Prix på Zandvoort den kommende weekend, 2.-4. september.

Foto: Porsche Motorsport
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk