Ung dansker får chancen i Peugeots Le Mans-bil

Peugeot sætter den bare 19-årige thybo Malthe Jakobsen bag rattet i 9×8-hyperbilen, når der rookie-test i Bahrain.


Den bare 19-årige thybo Malthe Jakobsen er helt oppe at køre. Peugeot har nemlig givet ham muligheden for at teste deres kommende Le Mans-racer, 9×8. Det sker, når der er rookie-test på Bahrain International Circuit 13. november.

LÆS OGSÅ: Politiet knalder én lastbilchauffør for ulovligt lys

– Jeg har set billeder af Peugeot 9X8 på sociale medier, og den er bare noget helt for sig selv uden stor bagvinge. Jeg kan slet ikke vente til jeg kan sætte mig bag rattet og køre på banen, fortæller Malthe Jakobsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den unge dansker er dog mere end klar over, at han har en stor opgave foran sig. Det er da også en ydmyg 19-årig der går til opgaven med at tøjle den franske hyperbil.

–  I forhold til den LMP3-racer, som jeg har kørt de sidste tre sæsoner – og for den sags skyld også LMP2-bilen, som jeg skal køre i Asian Le Mans Series til vinter – er Hypercar-bilen et kæmpe skridt opad på alle måder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Malthe Jakobsen har allerede været forbi Peugeot Sports hovedkvarter i Paris. Her har han mødt folkene bag og vigtigst af alt fået støbt sit sæde.

– Det var noget helt andet end min egen simulator herhjemme. Deres simulator er en nøjagtig kopi af racerbilen med samme rat og instrumenter, så på en måde har jeg allerede kørt bilen.

Malthe Jakobsen er overbevist, om at det vil hjælpe ham, når det gælder den ægte vare senere på måneden.

Teknisk set er den nye Peugeot en V6-motor med hybridteknologi pakket ind i kulfiber. Den 2,6-liters V6’er sender 680 hestekræfter ud til baghjulene. Mens hybridpakken sørger for, at der er yderligere 270 hestekræfter på forhjulene.

MALTHE JAKOBSEN
19 år og fra Sennels ved Thisted

Reklame:

Team Danmark eliteatlet og industriteknikerlærling

Vandt Danmarksmesterskabet i Formel 4 i 2019 og skiftede herefter til European Le Mans Series i LMP3-klassen.

Har i 2022 vundet European Le Mans Series med schweiziske COOL Racing samt 12 timers-løbet på Sebring i IMSA-serien med Sean Creech Motorsport.

Får LMP2-løbsdebut med COOL Racing i Asian Le Mans Series 2023

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk