Ung bilist knaldet med krudt og hash i 90-zone


Man må fragte fem kilo krudt i en personbil. En 28-årige nordjyde med fart på havde meget mere ombord.

Nordjyllands Politi havde tirsdag den helt store bødeblok fremme, da en færdselspatrulje blev opmærksom på en Ford Mondeo, der i høj fart forlod et fyrværkerisalgs-sted.

Patruljen besluttede sig for at følge efter Mondeo’en. Hvilket skulle vise sig at være en god beslutning. For da bilen nåede Limfjordstunnelen, nåede hastigheden op på 132 km/t. På strækningen er den højst tilladte hastighed 90 km/t.

Og så fik ordensmagten nok. Man kunne dog først bringe Mondeo’en til standsning, da den forlod motorvejen, fortæller vagtchef Karsten Højrup Kristensen til Ekstra Bladet.I bilen kunne politiet konstatere, at den mandelige fører på 28 år havde meget mere fyrværkeri, end loven tillader. En nøjere vejning sagde 38 kilo. I en personbil må man højst fragte fem kilo krudt.

Påvirket med stoffer på sig
Men det var ikke alt. Mandens opførsel indikerede ifølge patruljen på stedet, at han kunne være påvirket. Og ganske rigtigt viste den 28-årige sig at være påvirket af hash.

Han blev derfor anholdt og taget med til blodprøveudtagning, der nu skal fastslås den nøjagtige mængde af stoffer i blodet.

– Vi fandt i bilen også et kilogram hash, så der var en stribe sigtelser i forbindelse med hans køretur. Det var en dårlig dag for ham, siger vagtchefen ifølge Ekstra Bladet.

Alene for hastigheden kan manden se frem til en bøde på 3.500 kr og et klip i kørekortet. Oveni kommer straffen for at køre påvirket rundt.

Manden blev efter den aflagte blodprøve løsladt. Han skal nu forklare sig i retten.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk