Ung bilist knaldet med 190 km/t og narko i blodet

Foto: Rigspolitiet

Så kørekortet røg på stedet.

Kørekortet manglede, der var amfetamin i blodet og farten var alt for høj, da en 24-årig mand fra Aabenraa onsdag eftermiddag i sidste uge kørte gennem både byzoner og på landevej, hvor den unge mand kørte op mod 190 km/t, før bilisten fik plantet bilen i nogle træer.


Den vilde kørsel blev optaget af en af politiets videobiler. Om det er derfor, vides ikke, men den 24-årige mand erkendte på stedet både at være påvirket af amfetamin, og at det var ham, der sad bag rattet.

LÆS OGSÅ: Travl weekend – Over 350 bilister sigtet ved ulovlig gaderæs


Det manglende kørekort koster 7.000 kroner i bøde, hvis det er første gang manden er stoppet uden føreret. Mens narkopåvirkningen og den høje hastighed hurtigt løber op i endnu mere.

Den 24-årige blev snuppet i en større indsats på området af Syd- og Sønderjyllands Politikreds, der fik hjælp af videobiler fra politikredse i hele Vestdanmark.

Alt i alt udløste onsdagens færdselsindsats sigtelser mod 45 bilister, der blev noteret for i alt 57 forseelser.

En stor del af sigtelserne vedrører for høj hastighed:
En bilist (den 24-årige) står til ubetinget frakendelse af kørekortet
12 bilister står til betinget frakendelse af kørekortet 
11 bilister får et klip i kørekortet
11 bilister får en bøde
En anden stor gruppe var bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Her blev det til ni sager, der alle udløser klip.
En bilist står til betinget frakendelse af kørekortet på grund af tæt kørsel.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk