Ung bilist anholdt – gik amok da politiet ville se kørekortet


En ung bilist fra Aarhus tog det knap så pænt, da politiet mandag aften gav ham en bøde for at have glemt kørekortet.

Glemmer man sit kørekort, når man sætter sig bag rettet, er politiet i deres gode ret til at udskrive en bøde på 1.000 kr. Det burde enhver bilist med dansk kørekort vide.

At en 20-årig ung mand mandag aften i denne uge så alligevel fik et bøde for netop at have glemt kørekortet, blev for meget. Ikke for patruljen på stedet men for ham og hans venner.


Måtte tilkalde forstærkning
I stedet for at tage det pænt gik føreren og tre venner, han havde med i bilen, amok og råbte skældsord efter politiet, fremgår det af døgnrapporten.

LÆS OGSÅ: Biltyv uden kørekort bidt af politihund

De aggressive unge mænd fik politiet til at tilkalde forstærkning. Først da kunne man få lagt de unge mænd i håndjern og anholdt. Sigtet for at fornærme politiet.

Udover bøden for det manglende kørekort og fornærmelserne mod politiet blev den unge mand sigtet for at modsætte sig anholdelse. Da politiet ville have ham ud af bilen, forsøgte den 20-årige nemlig i første omgang at klamre sig til rattet.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk