Reklame:

Undersøgelse: Kun 8,8 procent af alle ny biler kørte på strøm i 2022

Regeringer verden over vil gerne tvinge bilister over i elbiler. Men nye tal tyder på, at bilisterne vil det anderledes.

Der blev solgt flere hundrede millioner nye biler sidste år. Og selvom regeringer verden over presser på, for at de skal køre på strøm, vil bilisterne det anderledes. Det viser en opgørelse fra Jato Dynamics.

Ifølge analysevirksomheden blev der i Europa solgt solgt 20,8 mio. nye biler sidste år. 1,39 mio. af dem var rene elbiler. Det er bare 6,7 procent af de biler, som europæerne satte nummerplader på i 2022.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og bliver vi i Europa udgjorde elbilerne bare 13, 1 procent af de europæiske bilproducenters samlede salg. Der altså lang vej til målet, om at europæerne udelukkende skal køre elbiler allerede i 2035.

Kigger man på det lidt større billede, ser det en smule bedre ud for elbilerne. 8,8 procent af alle nye biler i 2022 kørte – når man regner alle markeder med – sidste år på strøm. Det er især på markeder som det indiske, syd-koreanske og japanske, at elbilen ikke rigtig fanger forbrugerne.

LÆS OGSÅ: VIDEO: P-vagtede troede ingen kiggede – men groft trick blev filmet

Faktisk er der kun elbiler på programmet hos fire japanske bilmærker – Nissan, Toyota, Honda og Mazda. De fire mærker solgte sidste år 18,9 mio. biler sidste år. Beskedne 168.000 af dem kørte udelukkende på strøm.

Reklameblok:
Faktisk udgør elbiler bare 0,9 procent af japanernes bilsalg. Det tal ville være endnu lavere, hvis salgstallene fra Suzuki, Subaru og Mitsubishi var regnet med. Retfærdigvis skal det nævnes, at kineserne gerne vil køre elbiler. I hvert fald var 23 procent af alle de nye biler, som blev solgt i Kina sidste år, rene elbiler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?