Undersøgelse: Her er de bilmærker, folk ikke kan stave til

Foto: Hyundai PR

Hvordan er det nu lige. Er det Wolksvagen eller Volkswagen? En ny undersøgelse afslører, at folk ofte staver visse bilmærker forkert.

Indrømmet, vi kan alle komme i tvivl. For hvordan er det nu lige, at det og det bilmærke skal staves. Nogle gange går det ganske enkelt for stærkt.

Atter andre udtaler bilmærkernes navne helt forkert. Men det er en anden snak. Fornyelig har Confused.com kigget på millioner google-søgninger. Konkret har man ledt efter de bilmærker, hvis navne oftest staves forkert.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Og hvis man ser resultatet fordelt på en top 10, så er der flest problemer med det koreanske. Folk har det generelt stramt med Hyundai. Måske ikke mærket i sin helhed. Men det kniber med stavningen, som 2,4 millioner gange hver måned bliver til noget forkert.

Folk kan ikke stave…
Undersøgelsen af tallene viser, at folk – som søger efter Hyundai – får skrevet Hundai og Hyndai. Faktisk bliver der hele 799.000 gange hver måned skrevet Hundai i Googles søgefelt.

Men også det tyske volder problemer. Listens nummer to er således Volkswagen, som mange får galt i halsen.

Det bliver mere end 1 million gange om måneden til Wolksvagen eller Volkswagon. På tredjepladsen finder vi et andet tysk mærke – nemlig Porsche. Her viser googlesøgningerne, at der mere end 1 million gange om måneden bliver skrevet både Porche og Porshe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Undersøgelsen viser også, at folk har store problemer med både Toyota og Peugeot. Altså i korrekt form.

Den bilmodel, som i løbet af en måned oftest staves forkert, er Range Rover. Her skrives der over 202.000 gange på en måned både Rang Rover og Range River, når folk med adgang til internettet leder efter den britisk/indiske SUV.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se den komplette liste.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk