Undersøgelse: Det er blevet dyrere at være bilejer i Danmark

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Her på Boosted-redaktionen havde vi det på fornemmelsen. Og nu har vi det sort på hvidt. Det er blevet dyrere at være bilejer i Danmark.

Det er ikke kun forbrugsvare, el- og varmepriserne der er på himmelflugt i øjeblikket. Som bilejere skal du også grave dybere lommerne for at være kørende.

Det viser en opgørelse fra FDM. Bil-budgettet kalder de det.

Sammenlagt viser tallene, at de danske bilejere kan se frem til prisstigninger på tre procent, når det kommer til deres biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Har man eksempelvis en benzinbil til 200.000 kr. svarer stigningen til, at prisen pr. kørt kilometer løber op i 3,67 kr. i 2022. Med et kørselsbehov på 20.000 kilometer om året svarer det til, at man som bilejer gennemsnitligt skal op med 2.000 kr. ekstra i år.

FDM’s tal viser dog også, at det – trods stadigt stigende elpriser – også i år vil være langt det billigste at køre rundt i en elbil.

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk