Undersøgelse: Denne bil vil flest nye bilister helst have

Foto: presse-fotos.dk

Hvis man skal tro en ny engelsk undersøgelse, så er der klart en bilmodel – men sjovt nok to bilmærker – som nye bilister går efter.

Hvilken bil drømte du, da du fik kørekort? Og hvilken bil lå inden for rækkevidde? Hvis du tænker over det bare et kort øjeblik, giver det nok meget to forskellige svar. QuoteZone.co.uk har undersøgt, hvilke bilmærker og modeller som flest nye bilister søger efter.

Og her er tendens klar. Blandt verdens nyeste bilister er Fiat 500 klart den fortrukne bil. I hvert fald hvis man ser på antallet af google-søgninger blandt nye bilister, som ifølge undersøgelsen nærmede sig 8.000 sidste år for Fiatens vedkommende. Helt konkret søgte nye bilister efter kombinationen ‘Fiat’ og ‘500’ 7.920 gange i 2021.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvis man skal tro en undersøgelse, som et engelsk pris-site har lavet, så er førstegangsbilister vilde med den lille Fiat 500. Foto: Fiat Danmark.

– Som helt ny bilist er det at holde bil ofte meget dyrt. Derfor bør førstegangs-bilejere ofte søge efter billige biler med små motorer med få eller ingen modifikationer. Det hjælpe også ofte at kigge på flere forskellige biler og spørge flere forsikringsselskaber til prisen på policen, inden man bestemmer sig, siger quotezones stifter Greg Wilson.

Efter Fiaten kommer den stadig lille men i denne sammenhæng stadig større Renault Clio. Den franske hatchback søgte nye bilister efter 7.200 gange sidste år, mens 4.560 søgninger giver Ford Fiesta en tredjeplads.

Det mest søgte bilmærke blandt nye bilister? Den plads må faktisk deles i to. Nemlig mellem Citroen og Hyundai.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se de komplette lister

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk