Undersøgelse: Danmark er det bedste land at være bilist i

Af 25 lande fordel over hele kloden er Danmark det bedste land at være bilist i. Det konkluderer en ny, australsk undersøgelse. 

Af 25 lande fordelt over hele kloden er Danmark det bedste land at være bilist i. Det konkluderer en ny, australsk undersøgelse. 

Det kan være, at det ikke er verdens billigste land, når det kommer til købet af selve bilen. Til gengæld finder du i Danmark verdens bedste forhold for bilister generelt.

Det konkluderer en ny australsk undersøgelse.

Udover hvad køretøjer koster kigger undersøgelsen nemlig også på kvaliteten af vejene, trafikkens tæthed og andelen af dødsulykker. Og her ligger Danmark altså helt i top. Men faktisk klarer danskerne sig endnu bedre, end undersøgelsen sigerLÆS OGSÅ: HER ER DE 5 LANDE, HVOR KØREPRØVEN ER DYREST

For når det kommer til dødsulykker i trafikken har australierne nemlig kun taget udgangspunkt i et estimat fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Og her anslås det, at der omkommer 3,7 personer i trafikken pr. 100.000 indbyggere.

Vi klarer os endnu bedre
I 2019 viste tal fra Vejdirektoratet, at vi i trafikken er helt nede på 3,4 dødsulykker pr. 100.000 danskere.

Omvendt bruger vi i Danmark også forholdsvis meget på at holde vognparken kørende. Sammenholdt med de generelle leveomkostninger må de danske bilister i snit nemlig hælde 30 procent af den disponible indkomsten i bilen.

Og det værste land at være bilist i? Rusland. Ikke bare er vejene dårlige, andelen af dødsulykker i trafikken er også meget højere end herhjemme. Der dør 12 russere i trafikken pr. 100.000 indbyggere. Men på det punkt er Brasilien faktisk værst med 16 omkommende pr. 100.000 indbyggere.

Til gengæld æder udgifterne til at holde bilen kørende ikke så meget af russernes indkomst.

Grafik: comparethemarket.com


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk