Ultrasjælden Bugatti spottet i det fri


Der findes kun én, og engang var den verdens dyreste bil.

Sådan er det ikke længere. Eller jo, der er stadig kun én Bugatti La Voiture Noire. Men den er ikke længere verdens dyreste bil. Det prædikat skal i stedet sættes på Rolls-Royce Boat Tail. Altså udover et prisskilt på 28 millioner dollars.

La Voiture Noire koster ‘kun’ 18 millioner dollars. I dansk mønt er det lige omkring 131 millioner kr. Ejeren har indregistreret bilen i Schweiz. Og det er da også i hovedstaden Zurich, at bilen er set trille rundt.

Du kan endda høre den mægtige W16-motor. Skulle du have glemt det, er La Voiture Noire baseret på Chiron-modellen. En bil der for nylig er produceret 500 af, og det betyder et farvel til den model.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Når det så er sagt, overlever W16-motoren også i den næste Bugatti. Det betyder 8-liters slagvolumen, fire turboer og et minimum af 1.500 hestekræfter. I sig selv er La Voiture Noire bygget for at hylde Bugatti Type 57 SC Atlantic. Uden for fabrikken havde ingen – måske lige bortset fra køberen – hørt om bilen, før Bugatti præsenterede den for verdenspressen i 2019.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk