Ultimativ sleeper? Honda har 950 hk fra 2-liters motor


En litereffekt på svimlende 475 hestekræfter. Ikke engang et monster som Bugatti Chiron kan prale af den slags. Langt fra faktisk.

Fun fact: Den på vores breddegrader sjældne Acura/Honda RSX er slet ikke så hurtig, som navnet måske antyder. Med 214 hestekræfter og forhjulstræk kommer den da godt nok ud af starthullerne. Bare ikke særlig hurtigt.

Men hvis man nu piller lidt ved teknikken?

Se, så bliver det straks en helt anden sag. Ifølge ejeren af denne sleeper kører bilen stadig rundt med sin originale 2-liters DOCH 16V-benzinmotor. Hvilket faktisk er noget misvisende. For stort set alt er nyt. Lige fra stempler, til plejlejer og knastakslen.Og så er der kommet ladetryk til. Meget ladetryk. 3,1 bar for at være helt præcis.

Det gør, at maskinen yder voldsomme 950 hestekræfter. Den slags har et forhjulstræk svært ved at kapere. Så man har spillet sikkert og konverteret til firehjulstræk. Det sjove er, at selv med firehjulstrækket vejer Honda’en stadig under et ton.

Sørg for at se videoen! Det er ikke hver dag, man ser en tam bybil ydmyge en McLaren 720S. Og nå ja, så var der jo lige det der med Bugatti’en og litereffekten. En Chiron har 1.500 hestekræfter fra en otte-liters W16-motor. Hvilket du sikkert allerede er mere end klar over.

Men det giver altså ‘kun’ en litereffekt 187,5 hestekræfter…

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk