Ultimativ 80’er-Ford kan blive den dyreste nogensinde

Skulle du have en Ford i 1980’erne, blev det ikke vildere end Sierra RS Cosworth. I hvert fald i Europa. Bilen her måske den pæneste tilbage.

Ligesom meget andet i bilernes verden er Sierra RS Cosworth blevet en dyr og eftertragt sag. Den sorte bil, som senere på måneden skal under hammeren, forventes at blive verdens dyreste af sin slags.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Bilmærke konkurs – præsenterede ny bil for 2 uger siden

For ikke bare er det her en Sierra RS Cosworth fra 1987, hvilket betyder, at den er udstyret med den berømte ‘whale tale’-spoiler, senere i livet blev bilen også bygget om til en RS500. Altså efter alle kunstens regler. Og kan du dit Sierra-lingo, ved du, at det ikke bliver vildere.

Auktionarius Silverstone Auctions siger, at bilen netop er synet. Ligesom alle stempler i servicebogen er sat korrekt, efter fabriks-forskrifterne og til tiden. På den anden side er det ikke verdens mest omfattende service-historik, bilen kan have. Den har nemlig ikke kørt mere end 5.192 miles svarende til 8.355 kilometer de sidste 36 år.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det er ikke engang 240 kilometer om året! Og den slags skal selvfølgelig koste lidt. For ikke at sige pænt meget. Auktionshuset forventer, at bilen finder ny ejer for et sted mellem 150.000 og 180.000 pund. Det svarer til et sted mellem 1,2 og 1,5 mio. danske kroner. Nok til at gøre den sorte Ford til den dyreste, som nogensinde er solgt på en offentlig auktion.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk