Reklame:

Ukendt bilmærke vil bygge fabrik i Europa

Det skal bankes en fabrik op i Europa. Mærket ved bare ikke lige hvor. 

Kinesiske BYD Auto, der i sin tid med rette blev beskyldt for at skamkopiere en række europæiske mærker, vil slå sig ned i netop Europa.

Automotive News Europe skriver, at mærket vil  bygget et industrikompleks på disse breddegrader. Der er bare lidt tvivl om hvor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge mediet er der planer om en fabrik i enten Tyskland, Spanien eller Frankrig. Valget vil BYD højst sandsynlig træffer inden udgangen af i år.

Og så skal der altså lige bygges en fabrik først, før der kan spyttes kinesiske biler bygget i Europa ud på vejene.

Ifølge finansmediet Les Echos er BYD allerede i dialog med den franske regering. Mens medier i Kina rapporter om, at Tyskland og Spanien også er på listen. England er, hævder flere, tilsyneladende ikke en mulighed på grund Brexit og landets økonomi efter bruddet med EU.

LÆS OGSÅ: Blev du også stoppet her? Politiet gik efter ‘ulovlige ændringer’ på biler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

BYD’s vicepræsident Stella Li fortalte allerede i februar sidste år, om at mærket havde planer om at rykke udenfor Kina. Men på det tidspunkt var intet beslutningen. Det skulle først undersøges, om idéen overhovedet gav mening økonomisk.

Og så tilføjede hun i øvrigt, at BYD hellere ville bygge en ny fabrik fra bunden end at købe sig ind i eksisterende bygninger.

Mærket sælger foruden i Kina sine biler i lande som Tyskland, Frankrig, Storbritannien og i Skandinavien.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?