Reklame:

Ukendt amerikansk bilmærke stiger sindssygt i værdi – “De bliver kørt fuldstændig over”

Korttidsspekulanter – de såkaldte shortere – står til at tabe svimlende summer på den voldsomme stigning i Nikolas værdi på aktiemarkedet.

At shorte – eller at spekulere i et kursfald/stigning – kræver is i maven. Is mange spekulanter i lastbilmærket ‘Nikolas’ fremtid har hårdt brug for lige nu.

Mange af de såkaldte shortere har nemlig spekuleret heftigt i, at det ville fortsætte med at gå dårligt for mærket, der har været forfulgt af diverse retssager og anklager om svindel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For det er gået lige modsat for bilmærket. I hvert fald steg Nikolas værdi med vanvittige 140 procent torsdag i sidste uge.

Dagen efter var der også en stigning at spore – men den var på noget mere beskedne 8,5 procent.

LÆS OGSÅ: Aarhus vil forbyde biler – men det kan IKKE lade sig gøre, siger forsker

Opturen for aktiekursen ændrer dog ikke på, at Nikola ifølge Bloomberg – som Euroinvestor.dk citerer – har tabt 40 procent af sin værdi siden nytår.  Det pludselige opsving gælder da heller ikke kun Nikola.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Også Tesla, Rivian, Lucid har den seneste tid kunnet se deres værdi på aktietmarkedet stige. For Tesla alene kunne man notere sig 13 dage i træk med fremgang for aktien.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?