Uhyggelig statistik: Her er 17 til 24-årige bilister skyld i hver tredje ulykke

Foto: PR

En ny undersøgelse viser, at spritbilister mellem 17 og 24 år er skyld i hver tredje alvorlige ulykke.

Unge bilister mellem 17 og 24 år har hver tredje alvorlige trafikulykke på samvittigheden, når der er alkohol indblandet. Det selvom aldersgruppen kun udgør 10 procent af befolkningen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Wilke for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

LÆS OGSÅ: “Sofie” har kørt spritkørsel 500 gange – og hun bliver ved

Reklameblok:Det betyder, at de unge bilister er kedeligt overrepræsenteret i den type trafikulykker. Mellem 2017 og 2021 sad unge i aldersgruppen bag rattet i 189 af i alt 523 spiritusulykker, hvor der var dræbte eller alvorligt tilskadekomne. Det viser tal fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

Tre gange så mange
I den seneste undersøgelse svarer 12 procent af de adspurgte 17- til 24-årige svaret, at de inden for det seneste år har kørt spirituskørsel.

‘Til sammenligning gælder det for fire procent af bilisterne i alderen 25+. Der er altså tre gange så mange unge, som svarer, at de har kørt spritkørsel’, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Her står det værst til
Det er især i land- og yderkommunerne, at det står slemt til med spritkørslen blandt de unge bilister. For selvom bare 17 procent af de danske 17 til 24-årige bor i landkommunerne, står de her for 49 procent af spritulykkerne.

Rådet for Sikker Trafik mener, at forklaringen muligvis kan findes i de unges ringere mulighed for at komme med offentlig transport.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk