Uheldig mand dumpede teoriprøven 157 gange


Den 42-årige mand nåede at betale vilde summer, inden han bestod.

Lidt hurtig vekselkurs-regning viser, at manden dermed har betalt lige i underkanten af 30.000 danske kroner for det kørekort, han dog langt om længe har fået.

Hos LadBible har man sat mandens held – eller mangel på samme – lidt i perspektiv. Den anden mest uheldige, når det kommer til teoriprøver i England, er således en unavngiven kvinde.


Hun skulle bruge 117 forsøg på at bestå. For hvert forsøg betalte kvinden 23 pund i prøvegebyr, hvilket løber altså i alt løber op i 2.691 pund. Eller 22.200 danske kroner.

Og så manglende hun stadig den praktiske køreprøve.

Brugte 27.000 kroner på køreprøven
Når det kommer til netop køreprøven, viser tallene, som et leasingfirmaet har fået aktindsigt i, var den uheldigste brite var en 72-årig mand. Han måtte op til en køreprøve hele 43 gange, før det lykkedes ham at bestå.

Som i Danmark koster det også noget at gå op til køreprøven. I England er det tilmed dyrere i weekenderne. I alt betalte manden 3.225 pund – godt 27.000 danske kroner – før den motorsagkyndige mente, at hans evner bag et rat rakte til virkelighedens trafik.

I den noget sørgelige statistik indtager en 41-årig kvinde anden pladsen. Hun har ifølge LadBible endnu ikke bestået køreprøven, det selvom hun allerede har forsøgt 41 gange.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk