Udvalgsformand i Randers: Kommunen støtter lovligt gaderæs


Den bøderegn danske gaderæsere hidtil har været ramt af grundet det ulovlig ved deres passion, har organisationen Racedays.dk fået dæmmet op for med de lovlige arrangementer – nu melder Randers som den første danske kommune sig i koret af stemmer til støtte for det lovlige gaderæs

boosted_nytbanner-600x116

.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Udvalgsformand: Bilerne er velkomne i Randers
I 2015 blev arrangementerne udvidet til Skjern og Odense. Og efter en kæmpe succes i 2015 melder endnu en by sig klar med opbakning til arrangementerne. Således kunne formanden for teknik-og miljøudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), allerede i september 2015 på facebooksiden “Striben Randers” meddele, at et flertal i byrådet havde sat 150.000 kroner af i budgettet for 2016 til at støtte fem planlagte gaderæs-events i byen.

022

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


At der er opbakning fra et flertal i det randrusianske byråd, er noget, der begejstrer den motorsports-interesserede lokalpolitiker.

Jeg har kæmpet for at sidestille motorsporten med andre sportsgrene, der udøves i Randers, så da Amts Avisen ( Randers Amts Avis, Red.) skrev om de unge, som kørte gaderæs, fik jeg rejst spørgsmålet under budgetforhandlingerne, udtaler Frank Nørgaard.

I budgetforliget har Frank Nørgaard sammen med de andre forligspartier rejst 150.000 årligt, der skal hjælpe ræset på Frederiksdalsvej godt i gang. Det betyder for arrangørerne, at der 30.000 støttekroner fra kommunen til hver af de planlagte fem aftner i gaderæsets tegn.

Kommunens støtte skal ses som en form for opstartshjælp, så vi kan hjælpe foreningen bag til det punkt, hvor de er selvfinansierende, fortæller byrådspolitikeren og fortsætter: – Vi er indforstået med at det legale ræs vender tilbage fremover. Politiets godkendelse for i år er på et stadie nu, hvor det blot er én af de formaliteter, der skal falde på plads, så er vi klar.

Måske mere ræs i Randers
De fem arrangementer afholdt af Striben Randers og Racedays.dk er dog ikke de eneste lækkerier, Frank Nørgaard bringer de bilinteresserede i Randers. Overfor Boosted Magazine nævner udvalgsformanden således muligheden for, at det skræmmende hurtige drag-racing kommer til byen anført af Dragracing Club Danmark. Det vil således skulle foregå på den kommunalt ejede Randers Flyveplads. Et sådan arrangement er lidt mere omstændigt at stable på benene, men også her er Frank Nørgaard klar til at se på, hvordan et eventuelt samarbejde mellem kommunen og dragracerne kan udformes.

Een ting er dog sikkert – lørdag den 7. maj 2016 kl. 20:00 sender et sæt grønne lamper de første biler over startstregen til det første lovlige gaderæs i Randers nogensinde.

Reklame:

Billeder: Boosted Magazine

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk