Udelukket fra Formel 1 – kaldte Hamilton “noget racistisk”


Nelson Piquet har vundet verdensmesterskabet i Formel 1 hele tre gange. Men nu vil sporten ikke længere se ham til løbene.

Han har allerede undskyldt, og hans svigersøn – Max Verstappen – mener ikke, at Nelson Piquets kommentar om Lewis Hamilton er det mindste racistisk. Alligevel siges det nu, at Formel 1-organisationen har udelukket den tredobbelte verdensmester fra Brasilien på livstid. Det skriver .

Altså sammen fordi Piquet i en podcast fra sidste år brugte det portugiske ord ‘neguinho’ – altså ‘neger’ – i sin omtale af Lewis Hamilton. Det, forklarer Piquet selv, var dog ikke mindste racistisk ment. Ordet kan nemlig også bruges for at beskrive en ‘fyr’ eller ‘person’. Den forklaring giver de brasilianske medier dog ikke meget for.

Ifølge The Guardian fik Nelson Piquet i sidste uge besked på, at han fra nu – og så længe han lever – er uønsket i paddocken. Han må heller ikke vise sig sammen med svigersønnen, Max Verstappen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Piquet er dogI sidste uge blev den unge ester Yuri Vips fyret som Red Bulls reservekører. Alt sammen fordi den 21-årige brugte ordene ‘bøsset’ og ‘neger’ mens han spillede computerspil sammen med en anden Red Bull-juniorkører.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk