Tyve dømt: brugte gammel ‘Game Boy’ til at stjæle biler

Tre biltyve er blevet anholdt i England efter at have stjålet fem Mitsubishi Outlandere. Det gjorde de med en enhed forklædt som en gammel Game Boy.

Tre biltyve er blevet anholdt i England efter at have stjålet fem Mitsubishi Outlandere. Det gjorde de med en enhed forklædt som en gammel Game Boy.

20. juli i år blev 29-årige Dylan Armer, 33-årige Christopher Bowes og 31-årige Thomas Poulson anholdt, efter at de blev fanget på et sikkerhedskamera. I fællesskab var de tre i gang med at stjæle en Mitsubishi Outlander fra en indkørsel i byen Scholes.

Videoen fra overvågningskameraet på stedet er blevet offentliggjort af BBC. Og den viser, at mændene brugte en eller anden form for elektronisk apparat til at låse Outlanderen op, før de stak af med bilen.

Det lykkedes dog politiet at identificere mændene ud fra optagelserne. Efterfølgende havde man held med at opspore alle tre, som forinden havde stjålet fem Outlandere.LÆS OGSÅ: Sådan pissede Tesla-ejer biltyve af

Under en randsagning af en bil, som ejes af en af tyvene, fandt politiet frem til apparatet, som de tre havde brugt til at stjæle biler. Det var forklædt som en gammel  Nintendo Game Boy.

Er sendt i spjældet
Politiet siger, at enheden giver mulighed for at låse biler op uden brug af nøglen, koble startsspærren fra og starte motoren. Sådan en enhed er op mod 20.000 pund – svarende til 175.000 danske kroner – værd.

Politiet fandt desuden frem til en video, der vister den ene af ​​mændene demonstrere hvordan enheden fungerer.

Fornyelig er der faldet dom i sagen.

Armer er blevet idømt 30 måneders fængsel, mens både Bowes og Poulson har fået 22 måneders fængsel.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk