Tyskland: Nej tak til forbud mod fossilbiler


Den 28. juni stemmes der i EU på et ministermøde om et forslag, der vil forbyde fossilbilen. Det bliver unden Tysklands opbakning.

Som vi tidligere har kunnet fortælle her på Boosted, vedtog EU-parlamentet med 349 stemmer for og 249 stemmer imod at forbyde fossilbilen fra 2035. Forslaget skal endeligt vedtages på et ministermøde 28. juni – altså i næste uge.

Men allerede inden det når så langt, risikerer forslaget at falde. For Tyskland vil nemlig ikke være med. Det sagde tyskernes finansminister Christian Lindner på et møde i sidste uge ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Foruden vores naboland har Frankrig, Tjekkiet og Italien også tidligere modsat sig et totalforbud. Frankrig har eksempelvis kæmpet for at få hybridbilen undtaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Sådan vandt Dan over politiet – “Dommeren blev rasende… på betjenten”

Men nu kan forslaget om forbuddet – der er en del af den større “Fit for 55”-pakke – måske allerede være på vej i graven. I EU’s ministerråd skal der nemlig være fuldstændig enighed, før et forslag kan blive til noget.

Tyskernes nej til forbuddet mod fossilbiler holder dog ikke Christian Lindner fra at sige, at Tysklands bilindustri vil være den førende inden for elbiler. Eksempelvis har VAG-gruppen og Mercedes allerede sagt, at man senest i 2030 kun vil producere elbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk