Tyskerne: Her er årets smukkeste bil


70 biler konkurrerede om at blive ‘årets smukkeste bil’ ved den tyske prisoverrækkelse Das Goldene Lenkrad. En elektrisk Audi løb med prisen. 

Hvordan ser den smukkeste bil ud i 2021? Tyskerne mener, at den tager form som en Audi e-tron GT. I hvert fald har den bil netop fået titlen som ‘årets smukkeste bil’ ved den 45. udgave af prisuddelingen Das Goldene Lenkrad – det gyldne rat – i Berlin.

Det oplyser den danske importør i en pressemeddelse.

Det var Audis administerende direktør, Markus Duesmann, som på vegne af mærket modtog prisen. Bilens designer, Marc Lichte, siger da også, at ‘e-tron GT er den smukkeste bil, han nogensinde har tegnet.’LÆS OGSÅ: Bugatti Bolide er officelt verdens smukkeste hyperbil

Netop e-tron GT konkurrerede i år mod 69 andre bilmodeller om titlen som den smukkeste bil 2021. Selve prisen er en publikumspris, og Audi skriver selv, at prisen er fundet via afstemninger blandt læsere af tyske bil-magasiner såsom Auto Bild.

Det særlige ved prisen, som e-tron GT netop har fået, er, at den strækker sig over alle andre kategorier ved Das Goldene Lenkrad.

Sagt på en anden måde er prisen som ‘den smukkeste bil’ noget, som alle de andre, nominerede biler også kunne have vundet. Men det er altså Audi’en, som tyskerne i år mener tager sig bedst ud på vejene.

Fra 2026 vil Audi i øvrigt kun lancere nye elbiler. Dermed ikke sagt, at det er slut med forbrændingsmotoren. Men der kommer ikke nye udgaver af eksempelvis VAG-gruppens meget populære 4-liters biturbo V8’er. En motor der ligger mellem forhjulene i alt fra Audi RS-modeller til diverse Bentley’er og endda Lamborghini Urus.

De øvrige vindere
➤ Små og kompakte biler: Cupra Leon
➤ Små og kompakte biler, elektriske: Cupra Born
➤ Mellem- og overklasse: Porsche Panamera
➤ Mellem- og overklasse, elektriske: Mercedes EQS
➤ SUV: Cupra Formentor
➤ SUV, elektrisk: Skoda Enyaq iV
➤ Sportsvogn: BMW M4
➤ Varevogn / familierat : Mercedes EQV
➤ Bedste bil under 25.000 euro: Opel Mokka-e
➤ Bedste bil under 35.000 euro: Toyota Yaris GR
Kilde: Auto BildBjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk