Tysk tuner fjerner Volvos nye hastighedsbegrænser

Ingen ny model skulle ellers kunne køre mere end 180 km/t, sagde Volvo tilbage i april.

Det er uden tvivl gjort med de bedste af alle hensigter, men Volvos kunder har ikke taget godt imod det, at svenskerne har lagt en tophastighedsbegrænsning i alle nye biler.

Ingen ny Volvo har siden april i år kunnet køre mere end 180 km/t. Men. Det har ikke taget tunerne mange måneder at finde en vej uden om begrænsningen. Hos tyske  Heico Sportiv har man formået at fjerne begrænsningen i Volvos 40, 60 og 90-modeller.

Her lyder forklaringen, at man har fokuseret på de kraftigste modeller i første omgang. Men hos  Heico Sportiv afviser man ikke at fjerne tophastighedsbegrænsningen i mindre potente modeller. Om det sker, må tiden og efterspørgslen vise.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

LÆS OGSÅ: Tysons Honda har kørt 1 million kilometer med samme kobling

Med software fra den tyske tuner kan Volvo’er altså kører lige så hurtigt, som de kunne, før fabrikken bestemt sig for de 180 km/t for hele modelprogrammet. Eksempelvis er S90 barberet ned med 70 km/t, da den før Volvo-fabrikkens beslutningen kunne ramme 250 km/t.

Men bilen kan altså nu igen ramme de 250 km/t. Den tyske tuner-software koster fra 1.100 til 1.900 euro, og med i prisen følger 60 måneders garanti, loveren tuneren. Men Heico Sportiv har ikke svaret på, om deres software annullerer Volvos egen fabriksgaranti.


Reklame: