Tysk tuner fjerner Volvos nye hastighedsbegrænser

Ingen ny model skulle ellers kunne køre mere end 180 km/t, sagde Volvo tilbage i april.

Det er uden tvivl gjort med de bedste af alle hensigter, men Volvos kunder har ikke taget godt imod det, at svenskerne har lagt en tophastighedsbegrænsning i alle nye biler.


Ingen ny Volvo har siden april i år kunnet køre mere end 180 km/t. Men. Det har ikke taget tunerne mange måneder at finde en vej uden om begrænsningen. Hos tyske  Heico Sportiv har man formået at fjerne begrænsningen i Volvos 40, 60 og 90-modeller.

Her lyder forklaringen, at man har fokuseret på de kraftigste modeller i første omgang. Men hos  Heico Sportiv afviser man ikke at fjerne tophastighedsbegrænsningen i mindre potente modeller. Om det sker, må tiden og efterspørgslen vise.


LÆS OGSÅ: Tysons Honda har kørt 1 million kilometer med samme kobling

Med software fra den tyske tuner kan Volvo’er altså kører lige så hurtigt, som de kunne, før fabrikken bestemt sig for de 180 km/t for hele modelprogrammet. Eksempelvis er S90 barberet ned med 70 km/t, da den før Volvo-fabrikkens beslutningen kunne ramme 250 km/t.

Men bilen kan altså nu igen ramme de 250 km/t. Den tyske tuner-software koster fra 1.100 til 1.900 euro, og med i prisen følger 60 måneders garanti, loveren tuneren. Men Heico Sportiv har ikke svaret på, om deres software annullerer Volvos egen fabriksgaranti.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk