Tysk minister indrømmer: Der er ikke 15 millioner elbiler på vejene i 2030


Den tyske transportminister siger i et interview nu, at landet ikke har 15 millioner rene elbiler på vejene i 2030.

I november sidste år hed det sig ellers, at Tyskland ville have mindst 15 millioner rene elbiler på vejene i 2030. Men nu trækker den tyske transportminister Volker Wissing i land.

Nu, siger ministeren, kører der 15 millioner elbiler rundt i Tyskland i 2030, hvis man også regner hybriderne med.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Dermed modererer transportministeren ordlyden af den aftale på transportområdet, som den tyske koalitionsregering indgik i november sidste år. En aftale der også betød et ‘nein danke’ til De Grønnes forslag om en generel hastighedsbegrænsning på de tyske motorveje.

Wissing var heller ikke meget for at bakke sine tidligere ellers så positive udtalelser om det synetiske benzin – e-fuels – op. Brændstoffet, der fremstilles ved at bruge brint, kræver nemlig meget energi. Noget der har mødt kritik fra flere miljøorganisationer i Tyskland.

Transportministerens tøven får dog foreløbig ikke Porsche til at ryste på hånden. I Zuffenhausen er det stadig planen, at man skal fremstille det syntetiske benzin. Altså i første omgang på en fabrik i Chile.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk