“Tysk” bilmærke er gået konkurs

Det tog bare syv år for det genoplivede tyske mærke at dø igen. 

Det vesttyske bilmærke Borgward byggede biler mellem 1921 og 1962. I 2014 forsøgte kinesiske BAIC Group at puste nyt liv i mærket ved at købe rettighederne til navn og logo. Året efter genopstod Borgward i Kina.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men bilerne var aldrig rigtig noget der bed på kineserne. Og nu – bare syv år efter genoplivningen – er det slut. Igen. Borgward er gået konkurs. Automotive News Europe skriver, at BAIC nu forsøger at sælge resterne af bilmærket fra.

Det seneste Borgward-forsøg havde hovedkvarter i Tyskland, mens fabrikken lå i Kina. Faktisk var der også planer om at bygge en fabrik i Bremen, men det nåede aldrig at blive til mere end en idé.

Planerne for det genoplivede mærke var ellers store. Fra 2020 skulle der produceres 800.000 biler om året. Men coronapandemien nåede at lægge sig mellem det projekt, lyder det. Det eneste sted, Borgward solgte lidt biler i Europa, var i Luxembourg.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk