Twitter her talt: Sælger Musk sine Tesla-aktier?

Tesla-stifter Elon Musk har endnu engang fået Twitter til at gløde.

Tesla-stifter Elon Musk har endnu engang fået Twitter til at gløde.

Denne gang har det sociale medie ‘afgjort’, at stifteren skal sælge 10 procent af sine aktier.

Verdens rigeste mand, Tesla-stifter Elon Musk, overvejer i disse timer, om han skal gøre som et flertal på Twitter mener. Nemlig sælge ud af sin enorme aktiebeholdning i det firma, han selv har grundlagt.

Helt konkret spurgte Elon Musk sine mere end 62 millioner følgere på det sociale medie, om han skulle realisere 10 procent af sine aktier i firmaet. Og med et overvældende flertal på 57,9 procent stemte brugerene klar ja til ‘forslaget’.LÆS OGSÅ: Har Hertz købt 100.000 Tesla’er? Nej, siger Musk

Vælger Elon Musk at sælge ud af sine aktier, vil det med Teslas aktuelle værdi på aktiemarkedet indbringe ham 21 milliarder dollars svarende til 135 milliarder danske kroner.

Eneste skattebetalings-mulighed
Deraf skal betales skat til den amerikanske stat. Omkring 4,2 millarder dollars, skriver Ekstra Bladet. Ifølge et efterfølgende tweet fra Musk selv er et aktiesalg også den eneste måde ‘han kan betale skat på’.

– Husk på, at jeg ikke modtager nogen løn eller bonus fra nogen steder. Jeg har kun aktier, så jeg kan kun betale skat ved at sælge aktier, skriver Musk.

Finansmagasinet Forbs anslår, at Musk har en samlet formue på 318 millarder dollars, hvilket gør ham til verdens rigste person. Og det endda med en meget pæn margin ned til listens nummer to – Amazon-stifter Jeff Bezos. Den 57-årige forretningsmand er nemlig ‘kun’ god for 203 millarder dollars, vurderer mediet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk