TÜV: Tesla Cybertruck er sandsynligvis slet ikke lovlig i EU

Teslas Cybertruck deler allerede vandene, og det kan vise sig, at den slet ikke er lovlig i EU

I hvert fald ikke hvis Elon Musk og Co. har tænkt sig at Cybertruckens nuværende design skal gå i produktion. Den meget kantede bil går nemlig slet ikke i EU, vurderer Stefan Teller fra TÜV. Teller har ansvaret for at homologere gadebiler efter det europæiske regelsæt.

Og det er altså hans vurdering, at den aparte Tesla med sit nuværende design ikke ville kunne leve op til reglerne, det skriver Drivetribe.

ÅRETS JULEGAVE: SPAR 40% PÅ BILLETTEN TIL AUTO SHOW – KLIK HER!

Ifølge Teller vil det kræve store ændringer af bilens konstruktion, før det går an at sende Cybertrucken ud på de europæiske veje. Det vil blandt andet betyde ændringer af det rustfrie stål, som karosseriet er lavet af. Stålet er for stift til, at det vil deformere, som en bil ellers skal i tilfældet af en ulykke, mener TÜV.

Som det er nu, vil det rustfrie stål udsætte bilens fører og passagere for enorme kræfter i tilfældet af en ulykke. ‘Airbags vil ikke kunne hjælpe’, slår Teller fast.

Uanset hvad TÜV måtte mene, så kan Tesla faktisk godt sælge Cybertruck i EU. Også med det nuværende design. Fabrikken kan blot kalde bilen for ‘et specialpansret køretøj’. Det tilsidesætter flere EU-regler, omvendt vil Tesla ikke kunne sælge ret mange Cybertruck. Og da slet ikke til den menige danske bilist med kategori B-kørekort.

 


Reklame: