Tupacs dødsbimmer til salg for million-beløb

maxresdefault

21 år efter den berømte rappers død er Tupac Shakurs sidste ‘ride’ – en BMW E38 750iL – til salg. Men prisen er vanvittig.

Klokken er 22:55 lørdag aften d. 7. september 1996. Tupac Amaru Shakur bedre kendt som 2Pac ruller vinduet ned i passagersiden på en sort BMW E38 750iL, da bilen holder for rødt lys. En snarrådig fotograf fanger øjeblikket. Dog uden at vide at hans objektiv netop har foreviget en af rapperens sidste handlinger i det jordiske liv.

Minutter senere standses Shakur sammen med bilens fører musikproducer Suge Knights af en motorcykel-betjent for at spille for høj musik på Bimmerens anlæg og ikke at have monteret den bagerste nummerplade. Men da volumenknappen får et nøk ned, og nummerpladen bliver fundet frem fra bagagerummet, får de to lov at køre videre.


Klokken 23:10 holder den sorte V12 7’er endnu engang for rødt lys. En bil med to kvinder i kører op på venstre side af Shakur og Knights. Shakur rejser sig op gennem soltaget i den sorte Bimmer og inviterer dem med på klubben Club 662.

I mellemtiden fortsætter Suge Knights sin kørsel. 23:15 ruller en hvid Cadillac op på højre side af BMW’en. Herfra fyr en byge af skud mod BMW’en fra et ukendt antal passagere i Cadillac’en . Tupac rammes i bryst, bækken samt højre hånd, lår og ene lunge. Suge Knights rammes af fragmenter fra de mange kugler.

2pac-last-photo
Det formentlig sidste billede af Tupac i live – taget af en snarrådig fotograf få minutter inden skudattentatet

DØDS-BIMMER TIL SALG FOR MILLION-BELØB
På hospitalet bliver Shakur grundet sin svære skader lagt i koma. De indre blødninger er dog så voldsomme, at rap-stjernen udånder om eftermiddagen d. 13 september 1996. Genoplivning forsøges men forgæves.

Siden Tupacs død og kremering har den sorte 7-serie haft adskillige ejere, som historien ikke har kunne afskrække. Er det samme tilfældet for dig, kan du nu blive den nye ejer. Bilen har efter skudattentatet undergået omfattende restaurering. Så bortset fra de stadigt synlige skudhuller er der ikke mange spor tilbage fra mordnatten.

Men retfærdiggøre det et prisskilt på 1,5 millioner dollar? Det samme som 10.5 millioner danske kroner med dagens vekselkurs? Selv med danske afgifter er det mange, mange gange nyprisen for det gamle 5,4 liters V12 München-flagskib. Men sælger synes åbenbart, at det er prisen.

SMIDER DU SÅ MANGE KNASTER EFTER EN 21 ÅR GAMMEL BIL – SKUDHULLER ELLER EJ?
1996-bmw-750il-tupac-shakur-0


Reklame: